Top 5 orașe de descoperit în Vietnam

Vietnam este o destinație turistică fascinantă, cu o istorie bogată, peisaje spectaculoase și o cultură vibrantă. Dacă planificați o călătorie în Vietnam, merită să explorați și să descoperiți diversele orașe ale țării. De la agitația urbană la atmosfera liniștită și tradițiile autentice, Vietnam oferă o varietate de experiențe fascinante. În acest articol, vă vom prezenta topul celor 5 orașe de neratat în Vietnam.

Hanoi:

Hanoi, capitala Vietnamului, este un oraș vibrant și plin de viață. Cu străzi aglomerate, temple vechi și grădini pitorești, Hanoi vă va cuceri cu farmecul său autentic. Explorați cartierele istorice, vizitați Templul Literaturii sau bucurați-vă de o plimbare prin frumosul Lac Hoan Kiem.

Ho Chi Minh City:

Cunoscut anterior sub numele de Saigon, Ho Chi Minh City este centrul economic și cultural al Vietnamului de Sud. Orașul impresionează prin clădirile coloniale franceze, piețele vibrante și agitația specifică orașului mare. Nu ratați să vizitați Palatul Reunificării, Catedrala Notre-Dame și celebrul Piața Ben Thanh.

Hoi An:

Hoi An este unul dintre cele mai pitorești orașe din Vietnam, cunoscut pentru arhitectura sa tradițională, străzi înguste și liniștea sa relaxantă. Descoperiți farmecul vechiului oraș, vizitați templele și casele vechi, și nu ratați să vă plimbați pe podurile acoperite și să explorați faimoasele ateliere de croitorie.

Hue:

Situat pe malul fluviului Parfum, Hue este un oraș cu o importanță istorică și culturală deosebită. Vizitați Cetatea Imperială, unde veți descoperi palate regale și grădini încântătoare. De asemenea, puteți explora mormintele împăraților vietnamezi din apropiere și să vă bucurați de frumusețea naturală a râului Parfum.

Da Nang:

Da Nang este un oraș modern și vibrant situat pe coasta centrală a Vietnamului. Aici veți găsi plaje spectaculoase, restaurante excelente și atracții turistice impresionante, precum Podul Dragonului și Mânăstirea Linh Ung. De asemenea, orașul este punctul de plecare ideal pentru a vizita frumusețile naturale din apropiere, cum ar fi Marmura Muntelui și Peninsula Son Tra.

Vietnamul este o țară plină de surprize și descoperiri fascinante. Aceste 5 orașe oferă o perspectivă autentică asupra culturii și istoriei vietnameze și vă vor captiva cu peisajele lor uimitoare și atmosfera inconfundabilă. Indiferent de orașul pe care îl alegeți să îl vizitați în Vietnam, sunteți sigur că veți trăi o experiență memorabilă.

Leave a Reply